Среда, 15.05.2024, 08:39

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Політичні новини Котовська
Главная » 2011 » Июнь » 26 » Чиновник, надай доступ до публічної інформації, не порушуй закон та право громадян знати правду.

26.06.2011 | 18:14
Чиновник, надай доступ до публічної інформації, не порушуй закон та право громадян знати правду.

На 29 червня 2011 року заплановано 9 сесію Котовської міської ради Одеської області. Велике здивування викликало у місцевих журналістів те, що на офіційному сайті Котовської міської ради пропали проекти рішень винесених на розгляд сесії. Для впевненості можете зайти за адресою http://kotovsk-city.gov.ua/Page-664.html

За вказаною адресою розміщено всього вісім проектів при тому, що на сесії має розглядатись більше двадцяти питань.

Не гаючи часу, журналісти 25 червня звернулись до Котовського міськвиконкому для з’ясування обставин відсутності цих документів на єдиному ресурсі, де розміщаються проекти рішень Котовської міськради.

Спочатку журналісти звернулись до Олександра Шалашного, як автора проекту „Офіційний сайт міста Котовськ”. Він нічого не зміг пояснити та направив до керуючою справами Котовського міськвиконкому Катерини Мамалиги – керівника проекту сайта.

Вказаної особи ні в кабінеті, ні в приміщенні міськвиконкому не виявилося.

Журналісти звернулись до начальника загального відділу Світлани Кметюк, щоб вона пояснила, хто э відповідальною особою за доступ до публічної інформації. Начальник загального відділу порекомендувала звернутись для з’ясування до секретаря Котовської міськради Петра Обертайла. Секретар міськради пояснив, що проекти рішень на сайті є, але за їх розміщення відповідає розробник проектів. Ним виявилась начальник управління земельних ресурсів та архітектури Алла Бондаренко. 

В коридорі міськвиконкому в цей час саме знаходилась  начальник управління земельних ресурсів та архітектури Алла Бондаренко, до якої й звернулись журналісти.

Начальник управління земельних ресурсів та архітектури пояснила, що розпорядником потрібної нам публічної інформації є заступник Котовського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради по організації та контролю за функціонуванням підприємств,  які забезпечують життєдіяльність населення Сергій Коваль.

Всі разом, журналісти та начальник управління земельних ресурсів та архітектури, зайшли до кабінету вказаного чиновника. Останній намагався впевнити журналістів, що проекти рішень розміщенні на офіційному сайті міста Котовськ, але коли зайшлося щодо підтвердження цього факту на прохання відкрити сторінку вказаного сайту та підтвердити наявність проектів, яких там не має.

Сергій Коваль почав вимагати якихось письмових запитів від журналістів. На роз’яснення цьому чиновнику про вільний доступ до публічної інформації та право отримати інформацію на усний запит він почав нервувати та вимагати журналістів покинути його кабінет, бо йому вони заважають працювати.

З цього можна зробити висновок, що посадовці Котовського міськвиконкому намагаються маніпулювати вимогами закону України „Про доступ до публічної інформації”, оприлюднюють проекти рішень тільки на сайті, а потім їх вилучають та перероблюють. Надіються, що ці проекти рішень ніхто не читає та ніхто не помітить цього шахрайства.

Кому це вигідно? Зрозуміло, що були зняті з сайту та перероблювались саме проекти рішень, які стосувалися земельних питань.

Крім цього, виникає питання: а де в цей час був мер? Коли журналісти навіть були у нього в приймальні, його не було на робочому місті. Де в робочий день знаходилась керуюча справами міськвиконкому Катерина Мамалига?

До того ж, і досі міська влада на власний розсуд «засекретила» всю інформацію, що стосується виділення (відведення) земельних ділянок, подовження договорів оренди, надання житлової площі, начебто це - конфеденційна інформація. Ця інформація старанно приховується чиновниками, яких усіляко підтримує міський голова. Хоча така інформація не є секретною, і всі посилання на певні норми законодавства недоречні і не відповідають дійсності.

Деяким "розумникам" від влади хочеться порадити уважно почитати зміст свого посилання. Бо відповідно до п. 5 ст. 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації"не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно. При дотриманні вимог, передбачених частиною другою цієї статті, зазначене положення не поширюється на випадки, коли оприлюднення або надання такої інформації може завдати шкоди інтересам національної безпеки, оборони, розслідуванню чи запобіганню злочину.

Міські чиновники під керівництвом міського голови вперто ігнорують всі можливі норми законодавства і Конституційні права громадян.

Не треба нам замилювати очі і вважати громадян за дурнів.

Отримуючи з наших податків зарплатню, нам не дають доступу до публічної інформації про розподіл земель, маніпулюють з проектами рішень, виганяють з кабінетів, а самі навіть в робочий час відсутні на робочому місці. 

Коли чиновники Котовського міськвиконкому почнуть вважати нас за людей? Ніколи, бо себе вони вважають надлюдьми. Бо таке поняття, як совість, у них взагалі відсутнє. А більшості котовчан все байдуже.

Ганьба бюрократам!


Рабочий день Котовского горсовета 25.06.2011



Віталій Левицький


м.Котовськ , Одеська область



Категория: Політичні новини Котовська | Просмотров: 1661 | Добавил: bacha | Теги: Рабочий день Котовского горсовета 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання