Пятница, 10.05.2024, 00:41

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2012 » Май » 15 » Чого соромляться котовські чиновники?

15.05.2012 | 08:39
Чого соромляться котовські чиновники?

Чого соромляться котовські чиновники?

 Згідно законів України, керівники органів місцевого самоврядування та їх заступники зобов’язані подати до 1 квітня  декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік. А протягом 30 днів з дня подання – опублікувати ці декларації в офіційних друкованих виданнях.
Це положення стосується всіх високопосадовців, починаючи з Президента і закінчуючи заступниками міського чи сільського голови. І по всій державі кожен чиновник виконує цю вимогу Закону. От тільки в Котовську міська влада вирішила перехитрити і Закон, і людей.
Справа в тому, що редакція нашої газети подала запит на отримання копії Декларацій про доходи міського голови Анатолія Іванова та його заступників: Мазур М.В., Власюк Н.М. та Коваля С.О. У відповідь ми отримали лише данні про офіційну зарплатню цих чиновників. Цю ж саму інформацію вони розмістили і у газеті «Из рук в руки». А от інформація за всіма іншими пунктами декларації чомусь засекречена для котовчан.

От що газета Котовська реклама отримала у відповідь:




 Тобто лише зарплатня. А от що вимагає від них Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції»:
- заробітна плата, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) декларанту відповідно до умов трудового або цивільно-правового договору;
- дохід від викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту;
- авторська винагорода, інші доходи від реалізації майнових прав інтелектуальної власності;
- дивіденди, проценти;
- матеріальна допомога;
- дарунки, призи, виграші;
- допомога по безробіттю;
- аліменти;
- спадщина;
- страхові виплати, страхові відшкодування, викупні суми та пенсійні виплати, що сплачені декларанту за договором страхування, недержавного пенсійного забезпечення та пенсійного вкладу;
- дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна;
- дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності;
- дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав;
- дохід від передачі в оренду (строкове володіння та/або користування) майна;
- одержані (нараховані) з джерел за межами України декларантом та членами його сім’ї;
- нерухоме майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування декларанта та членів його сім’ї, витрати на придбання такого майна або на користування ним;
- транспортні засоби, що перебувають у власності, в оренді чи на іншому праві користування декларанта та членів його сім’ї,  витрати на їх придбання (користування);
- вклади у банках, цінні папери та інші активи, що перебувають у власності декларанта та членів його сім’ї, витрати на придбання таких активів;
- фінансові зобов’язання декларанта та членів його сім’ї та інші їх витрати.
Як бачимо, наш мер та його заступники грубо порушили цей Закон. Не вказана навіть пенсія Анатолія Павловича, хоча він є пенсіонером і отримує пенсію державного службовця. Міське керівництво посилається у своїй відповіді на те, що дана інформація є конфіденційною та не може бути оприлюднена. Але ж Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» (п.2 ст.12) прямо вказує, що ця декларація має бути опублікована у 30 строк від дня подачі! А Закон України «Про доступ до публічної інформації» (п.6 ст.6) чітко вказує, що: «Не належать до інформації з обмеженим доступом декларації про доходи осіб та членів їхніх сімей, які: обіймають посаду державного службовця, службовця органу місцевого самоврядування першої або другої категорії». От і все!
 До речі, лише наш мер та його заступники оприлюднили таку «куцу» інформацію про власні доходи. Бо і Президент, і губернатор Одеської області надали широкому загалу свої декларації в повному вигляді. А от Анатолій Павлович чомусь соромиться слідувати букві Закону і ознайомити котовчан зі своїми статками.
Нагадаємо котовчанам, що з квітня місяця цього року мер міста Анатолій Іванов, його заступники Коваль С.О., Мазур М.В., Власюк Н.М., а також секретар міської ради Обертайло П.Г. та керуюча справами виконкому Мамалига К.П. отримують надбавки до своєї зарплатні із міського бюджету. Іванов А.П. отримує 100% надбавки, а його помічники – по 70-80%. От і цікаво буде подивитися, чи будуть фігурувати ці надбавки в майбутніх деклараціях міських чиновників. Чи знову можновладці будуть «сором’язливо мовчати» на що вони живуть?
 Але епопея по відкритості міської влади не закінчується.

Святослав Радін
Котовська реклама



Категория: Новини міста | Просмотров: 2113 | Добавил: kotovsk | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 14
1 putnik  
Мэр "забыл" кое-что о себе и членах своей семьи:
-автомобиль;
-гараж;
-дача в Косах;
-недвижимость в Одессе и в Крыму;
-бизнес личный и членов семьи в Одессе;
-депозиты и дивиднды и т.д. и т.п.

2 spartak  
Я не пойму: а чего они все боятся показать свои доходы? У них кто-то что-то отнять хочет? Если всё нажито честным и непосильным трудом, то какие могут быть проблемы? Ведь публичные люди (руководители и политики любого ранга) не должны скрывать от народа то , что разрешено Законом. В этом и состоит открытость, честность и авторитет руководителя, власти. А судя по этим "жэбрацькым" декларациям, хочется плакать и подать милостыню Иванову и иже с ним.

3 Yurec  
Следует уточнить. Показать не то, что "разрешено Законом", а то, что Закон "обязывает" показать. А на счет жебрацькой декларации Вы погорячились. В его то возрасте, при его то нуждах и предыдущем властном опыте почти 109 штук это ого-го. Мне бы эти жебрацьки, так я бы еще сэкономил тысяч эдак 50.
Многие могут сказать, а что это вы чужие деньги тут считаете и будут... не правы. Так как считают в данном случае свои кровные, уплаченные в бюджеты всех уровней!

4 spartak  
Согласен! Именно малоимущие и нуждающиеся в нашей стране и приучены экономить. Именно они могут научить любого "великого" экономиста как выжить стране в таких сложных условиях. Логично было бы посадить наших чиновников на мизерные зарплаты и пенсии. Тогда они и почувтвовали бы по чем фунт лиха. Иванов начинал с таксиста, спал за баранкой в ожидании очередного клиента, обдирал до липки. А потом выбился в начальники и ... понеслось, поехало. Мозолей лопатой или плугом он себе не натирал. Сейчас легко и просто назначать себе и своим прихвостням надбавки и премии в 100%. Ручная "миська зрада", залиживающая ЕМУ ж**у, утвердит по первому мановению ЕГО руки любое решение. А мы, как быдло, будем тупо созерцать за беспределом и радоваться каждой подачке в виде "ямочного ремонта", "шикарных" шариков-фонариков, цветочков-фонтанчиков, оплаченных из наших карманов, на фоне тотального казнокрадства, коррупции, взяточничества и очковтирательства. angry

7 Tanechka  
Ув Спартак,вы себе идеально подобрали псевдоним-настоящий предводитель восстания.Я согласна с вами ,что в наше время тяжело прожить на мизерные зарплаты и пенсии,многие просто выживают.Но вы себе не задавали вопроса,почему в Одессе в таком же супермаркете ,как у нас зарплаты намного выше.И это касается многих рабочих мест.А ,что можно говорить о казнокрадстве и коррупции,если весь город знает,что было много проверок,но ничего не обнаружили.На данный момент никаких фактов,подтверждающих эти слова никто не предоставил.Я не хочу защищать руководителей города,но надо смотреть правде в глаза,и не пытаться увидеть плохое там,где его нет.

9 Yurec  
Да Таня, но и не нужно выдавать плохое за, ну типа "лучше быть не может". А то, что "ничего не обнаружили", то мне очень хочется верить в твою, Танечка, святую наивность. А почему не обнаружили??? Как тебе такой вопросик??? Противный я понимаю, но нужный. А ответ не совсем простой, возможно проверки не для установления справедливости, а для наивных...

11 Tanechka  
Юра,причем тут наивность.Вы думаете,что проверки ничего не значат,но даже по материалам сайтов нельзя предъявить реальных претензий.Ну проголосовали за надбавки-где нарушение закона?Ну интересно ремонтировали дорогу,а где доказательства того,что под шумок отмыли деньги.И декларация,как вы сами заметили подана в рамках ,установленных законом.Просто прежде,чем обвинять,нужно иметь доказательства.

12 Yurec  
Да я никого и не обвинял, конечно доказательства нужны. Надбавки - это не нарушение закона, это точно, но это своего рода моральное правонарушение или просто цинизм по отношению к другим людям. А вот декларации мы то так и не увидели, если там нет информации, которая требуется (недвижимость, дивиденды и т.д.), то это точно нарушение закона.

5 olegrogachev  
Напишите жалобу на Иванова и его прихвостней народному депутату Украины и советнику призидента Климову! Интересно почитать его ответ.

6 Yurec  
Гы-гы-гы. Рассмешили батенька с утра...

8 Tanechka  
Народный депутат Климов рассматривает все жалобы и предложения простых людей.Олег,вы попробуйте к нему обратиться,а потом напишете.

10 Yurec  
Обратитесь Олег, обратитесь, а потом еще раз рассмешите меня по утру...

13 sashaguzhov  
Рыба гниёт с головы. Наше общество давно уже протухло. И все Ваши рассуждения- пустота. История повторяется по спирали. Очередной виток не за горами...

14 Yurec  
Какой-то Вы унылый философ - товарищ Саша. Если мы тут бьемся, то это говорит, что пустоты никакой нет. Есть эмоциональная заряженность на борьбу с гнилью в головах. Вы бы больше новостей почитали, тут есть о чем не только поговорить, но и то, что можно сделать и многие на сайте предлагают варианты решений.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання