Вторник, 14.05.2024, 18:11

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Новини міста
Главная » 2013 » Октябрь » 2 » Котовськ, територіальна громада.

02.10.2013 | 11:19
Котовськ, територіальна громада.

Що таке територіальна громада Котовська.


 Неодноразово всі ми чули про територіальну громаду. Більшість з нас доволі часто стикається з цим поняттям,але навіть не намагається зрозуміти повністю його зміст. 

 Власне на нашому сайті було декілька матеріалів про майно територіальної громади міста Котовська. Але на жаль, вони мало кого зацікавили. Більшість з нас просто не розуміє, що територіальна громада-це ми самі,усі мешканці нашого міста. 

 Як ми вже зазначили - територіальна громада-це об'єднання усіх мешканців населеного пункту,в нашому випадку міста Котовська. І об'єднує в цьому випадку не лише спільне місце проживання,а ще й спільна власність. Нам належить не лише майно, а ще й земля, доходи місцевого бюджету, природні ресурси. І згідно Закону про місцеве самоврядування все це не може бути передано без згоди безпосередньо територіальної громади. 

 Майже ніхто не згадує про те,що члени територіальної громади мають право вирішувати проблемні питання не лише через органи місцевого самоврядування,а ще й безпосередньо. 

 Цікаво ще й те,що всі ми можемо проводити незалежні збори представників територіальної громади для вирішення нагальних питань. Але для правомірності проведення зборів необхідна присутність щонайменше 10% населення . Органи місцевого самоврядування повинні враховувати рішення, прийняті на зборах в своїй роботі. Але-нема зборів, нема і рішень. 

 Тепер про головне - необхідно кожній територіальній громаді під час проведення загальних зборів затвердити статут,обрати Комітет громадських представників. Згідно положень вищевказаного Статуту територіальна громада взаємодіє з органами місцевого самоврядування,контролює їх роботу. Багато з читачів здивуються,але громада міста Одеси затвердила цей статут ще в 2010 році. Чому ж на рівні області це зробили,а в Котовську ніхто й не намагався? 

 Крім цього влітку на обговорення одеситів була винесена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Погодьтеся, що в Котовську ці питання навіть ніхто не порушував, не говорячи вже про громадські слухання на цю тему.

 З іншого боку, мешканці нашого міста практично не беруть участі в проведенні громадських обговорень,які неодноразово проводилися. Майже ніхто не має бажання особисто приймати участь в вирішенні загальногромадських питань. Членам територіальної громади байдуже,що відбувається. Ми всі просто не розуміємо, що крім обов'язків, ще є права.Якщо громада Котовська не буде використовувати своє право на безпосередню участь у вирішенні суттєвих питань,ніхто нас не буде примушувати це робити.Якщо нам не потрібен Устав громади і її керуючі,ніхто їх не буде затверджувати та обирати. 


Дальчук Тетяна.



Категория: Новини міста | Просмотров: 1711 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 3.7/3
Всего комментариев: 8
1 Yurec  
Молодец Таня, гарна стаття (по чеснаку), я уже давно говорил про то, что Статуту немає, але повинен зазначити що такий Статут готується, як правило, не мешканцями, тобто членами тергромади, а радою відповідною. Чому це говорю, сам був учасником підготовки Статуту тергромади м. Київ, навіть отримав грамоту та годинник від тоді ще мера Омельченка. Тобто за ініціативи Київської міської ради почали готувати Статут. Крім того, у нас, на жаль, хоч законодавство і говорить про те, що тергромада - це первинний суб`єкт місцевого самоврядування, все ж не дає їй право хоч самій щось робити. Навіть право комунальної власності реалізується через органи місцевого самоврядування. Ось чому ми з колегами неоднаразово наголошували - НАДАТИ ТЕРГРОМАДІ СТАТУСУ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, щоб вона могла через своїх представників вирішувати нагальні питання, а також у суді, якщо її не влаштовує, наприклад, рішення місцевої ради, виступати самостійним суб`єктом. До речі це не наша оригінальна ідея, так, наприклад, в Німеччині та і інших багатьох країнах Європи. Ось тобі і реальне самоврядування...

3 Tanechka  
Юро,дякую-ти мене знов дивуєш,тобі взагалі тяжко вгодити.Цікава інформація стосовно твоєї участі в підготовці Статуту.Скинь мені його прочитати,одеський я бачила.Я добре розумію твій коментар,але погодься,для пересічного громадянина він важкуватий.Я навпаки намагалася так написати,щоб всі зрозуміли про що йде мова.
Стосовно юридичної особи-знаєш не лише ти з фахівців на цьому наголошуєш.

4 Yurec  
Спочатку, чим здивувував? Так і похвалив я тебе, чому важко вгодити?

5 Tanechka  
Я звикла,що ти майже завжди проти."Протиіст"-це теж цікаво!!!))) happy
Якщо без жартів-вишлеш Статут,або посилання на нього?

7 Yurec  
Ну якщо так бажаеш, то ось http://kmr.gov.ua/divinfo.asp?Id=1706, але трохи пізніше я тобі покажу натуральний варіант, тобто наш!

2 Yurec  
Да ще, затверджується Статут також рішенням місцевої ради, забув сказати.

6 Yurec  
А скидувати Статут Київський не дуже мабуть потрібно, його можно легко знайти в Інтернеті, моя там роль була тільки щодо ролі виконавчих органів місцевого самоврядування у житті тергромади м. Київ, я, ти ж знаеш займаюсь виключно адмінправом (я розумію, що не всім зрозуміло навіщо взагалі те саме адмінправо, але в інтеренеті можна прочитати). У мене є кращий друг, доктор наук, самий мабуть гарний фахівець у муніціпальному праві, я сам його підручник купував у Котовську, я думаю , що ти здогадуєшся де. Так ось він мене і запрошував взяти участь у підготовці цього статуту. Хоча повинен визнати не всі наші ідеї були взяті до уваги, навіть більше влада не думає про людей.

8 Yurec  
Натуральний варіант: http://www72.zippyshare.com/v/48084812/file.html

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання