Среда, 01.05.2024, 23:44

 
 
Вы вошли как Путник · Группа "Гости" · RSS
Меню сайта
Доска объявлений
Доска объявлений
Добавь КОТОВСК
Добавить нас в закладки
Курс НБУ
Курсы НБУ на сегодня
Погода в Котовске

вологість:

тиск:

вітер:

-
На сайте

OnLine
Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0

Юзеры онлайн:
Нас посетили:

Друзья сайта
Система Orphus
Счётчики

Яндекс.Метрика

Рейтинг@Mail.ru

Топ100- Персональные страницы

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Котовське «КОЗАЦТВО»
Главная » 2010 » Ноябрь » 11 » ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСКОГО КОЗАЦТВА – СПРАВА ДЛЯ СПРАВЖНІХ ПАТРІОТІВ

11.11.2010 | 08:05
ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСКОГО КОЗАЦТВА – СПРАВА ДЛЯ СПРАВЖНІХ ПАТРІОТІВ

ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСКОГО КОЗАЦТВА – СПРАВА ДЛЯ СПРАВЖНІХ ПАТРІОТІВ

                П. імені Великого Ярослава Мудрого м.Котовськ

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.

Упродовж сторіч буття українського народу знамено його самодостатності, незалежності і державності пронесло славне козацтво лицарський вицвіт нашої нації. Найвидатнішим витвором козацтва є Українська гетьманська держава, що майже півтора сторіччя утверджувала досконалий державний лад. Засади й форми організації демократичного суспільства, сконцентровані у Конституції 1710 року, виписаній гетьманом Пилипом Орликом, є найпрогресивнішими для свого часу та стали взірцем для конституцій держав Європи та Америки.

Відроджуючи давні козацькі традиції, в Україні утворилося сучасне українське козацтво як система самодіяльних об’єднань громадян України. Це стало можливим в умовах демократизації суспільного життя в Україні.

Свідченням зрослого авторитету Українського козацтва стало встановлення згідно з Указом Президента України від 7 серпня 1999 року Дня Українського козацтва, який відтоді відзначають щороку 14 жовтня в день свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Яровий Сергій АнатолійовичМинув рік з того часу, коли у місті Котовську та Котовському районі під егідою Південного оперативного штабу Міжнародної Асоціації „КОЗАЦТВО” відбулася легалізація міського та районного осередків. Відповідно до положень Статуту Асоціації на базі міського та районного осередків було сформовано Котовський козацький полк, який отримав почесне найменування імені Великого Князя Ярослава Мудрого. Очолив процес формування та командування полком наш земляк, корінний котовчанин, ветеран військової служби, полковник запасу Яровий Сергій Анатолійович.

25 вересня 2009 року на проспекті Котовського біля пам’ятника воїнам-визволителям міста Котовська відбулися святкові заходи з нагоди урочистої посвяти у козаки та прийняття Клятви-Присяги українського козака. У заходах приймали участь Головний Отаман Південного оперативного штабу Міжнародної Асоціації „КОЗАЦТВО” полковник УК Селищев В.М., козаки Осавульської служби Південного оперативного штабу, козаки-побратими з міста Балти, представники органів державної влади та місцевого самоуправління, громадських організацій, політичних партій, жителі та гості міста і району. 25 вересня вважається Днем Котовського козацького полку імені Великого Князя Ярослава Мудрого.

Одними з першочергових завдань полку у місті Котовську та Котовському районі є оперативне реагування та здійснення узгоджених дій з правоохоронними органами з питань охорони громадського порядку, державного кордону, реагування на надзвичайні ситуації, охорона природних, рибних ресурсів та навколишнього середовища, а також військово-патріотичне виховання підростаючого покоління, соціальний і правовий захист малозабезпечених верств населення.

Сьогодні стати козаками та увійти до складу Котовського козацького полку як структурного підрозділу Південного оперативного штабу Міжнародної Асоціації „КОЗАЦТВО” виявили бажання справжні патріоти української держави, жителі міста Котовська і району з числа колишніх співробітників МВС України, військовослужбовців Збройних Сил України, працівників і службовців міста Котовська, яким не байдужі доля нашої держави, мир, спокій, злагода у суспільстві, законність і правопорядок на вулицях рідного міста, культурний і духовний  розвиток населення, а також морально-етичне та військово-патріотичне виховання підростаючого покоління юних котовчан.

За рік своєї діяльності козаки полку приймали активну участь у спільних заходах з правоохоронними органами Одещини із охорони громадського порядку та захисту природного середовища.

У серпні 2009 року підрозділ Котовського козацького полку імені Великого Князя Ярослава Мудрого спільно з побратимами-козаками з інших регіонів Одеської області здійснювали заходи з охорони навколишнього природного середовища та недопущення незаконних розробок ґрунту біля Хаджибейського лиману, що могли нанести шкоду екології Одеського регіону. 

8 вересня 2009 року козаки Котовського козацького полку спільно з побратимами-козаками з інших регіонів Одещини та правоохоронними органами приймали участь у підтриманні громадського порядку під час відкриття і освячення Храму всіх Святих Землі Української та пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у смт Комінтернівське Одеської області.

У жовтні 2009 року козаки Котовського козацького полку імені Великого Князя Ярослава Мудрого спільно з побратимами-козаками з інших регіонів Одещини на прохання жителів              с. Усатове Одеської області захищали законні інтереси громадян і протидіяли незаконним діям будівельної компанії щодо прокладення високовольтної лінії електропередач через подвір’я мешканців селища. Під час акції не було допущено силового протистояння, а законні інтереси мешканців захищені. 

З 17 жовтня 2009 року козаки Котовського козацького полку імені Великого Князя Ярослава Мудрого під командуванням командира полку полковника УК Ярового Сергія Анатолійовича з метою виконання статутних заходів спільно з представниками Котовського міського відділу ГУМВС України в Одеській області на добровільній основі почали здійснювати заходи з охорони громадського порядку в місті Котовську у нічний час.

За два тижні спільними патрулями на вулицях міста було затримано більше 20 порушників громадського порядку, складено більше 15 протоколів про адміністративне затримання, викрито та затримано осіб, що займалися незаконним зберіганням наркотичних речовин, грабіжництвом.

Особливу увагу козаки полку під час спільного патрулювання приділяють неповнолітнім підліткам та малолітнім дітям, які у пізній нічний час без нагляду батьків перебувають у кафе, ресторанах, вживають спиртні напої, палять.

22 жовтня 2009 року зведений підрозділ козаків Котовського козацького полку імені Великого Князя Ярослава Мудрого на чолі з командиром полку Сергієм Яровим та начальником штабу полку Віктором Ляхом у складі сил Південного оперативного штабу Міжнародної асоціації „КОЗАЦТВО” на прохання правоохоронних органів м. Одеси приймали участь у спільних заходах з охорони громадського порядку під час пікетування Генерального консульства Греції членами родин моряків захопленого піратами судна „АРІАНА”.

Козаки Котовського козацького полку спільно з правоохоронними органами м. Одеси забезпечили дотримання громадського порядку і з визначеними завданнями справилися.

На початку 2010 року під час проведення першого та другого турів виборів Президента України козаки Котовського козацького полку на прохання Котовського міського відділу ГУ МВС України в Одеській області надавали допомогу дільничним інспекторам міліції в охороні громадського порядку біля виборчих дільниць у 17 населених пунктах Котовського району та на території міста Котовська.

Сьогодні козаки Котовського козацького полку залишаються активними учасниками суспільного життя міста Котовська і Котовського району.

Котовчани вже звикли бачити козаків Котовського козацького полку на охороні громадського порядку під час проведення загальноміських заходів, державних і народних свят: у Великдень, День Перемоги, День міста та інші.

Приділяють увагу козаки і клопотанню про ветеранів Великої Вітчизняної війни, підростаюче покоління. До Дня 65-ї річниці Великої Перемоги за клопотанням командування Котовського козацького полку та спонсорської допомоги Міжнародної Асоціації «КОЗАЦТВО» вісім наших земляків – ветеранів Великої Вітчизняної війни були нагороджені ювілейними орденами і медалями.

Козаки полку приймають активну участь у проведенні військово-патріотичної роботи з дітьми та молоддю, уроків мужності, спортивних змагань, дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Нещодавно Котовський козацький полк імені Великого князя Ярослава Мудрого виступив спонсором проведення у місті Котовську І-го Міжнародного дитячо-юнацького турніру по дзюдо.

Зараз на території міста Котовська та Котовського району триває процес реєстрації, як юридичної особи, підрозділу „Козацька Безпека”, яка буде професійно займатись спільною з представниками силових відомств охороною громадського порядку, державного кордону та реагування на надзвичайні ситуації.

У вересні 2010 року за підтримки Котовського козацького полку у м. Балта було створено Балтський районний осередок Міжнародної Асоціації „КОЗАЦТВО” та розпочато формування на його основі Балтської сотні Котовського козацького полку. Наказом Верховного отамана Міжнародної Асоціації „КОЗАЦТВО” сотником Балтської сотні призначено Цибуха Миколу Архиповича.

У планах осередку створення і розвиток козацького поселення (хутора), заняття народним господарством та розвиток народного промислу.  

Потенціал, який несе в собі Українське козацтво, може бути використаний для патріотичного виховання громадян у дусі відродження лицарського духу та любові до України, готовності захищати її територіальну цілісність.

Тому вітаю, всіх, хто вважає себе українським козаком і береже в собі пам’ять про славних лицарів запорозьких, із Днем українського козацтва. Хай Пречиста Богородиця береже нас від чвар і розбрату і дасть нам мудрість і терпимість одне до одного заради майбутнього України.

 

Голова Котовського міського осередку

Міжнародної Асоціації «КОЗАЦТВО»

Отаман козацького товариства

Командир Котовського козацького полку

імені Великого Князя Ярослава Мудрого

 

полковник УК     С.А. ЯРОВИЙ




Категория: Котовське «КОЗАЦТВО» | Просмотров: 3478 | Добавил: kotovsk | Теги: ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСКОГО КОЗАЦТВА – | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 kotovsk  

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Все права защищены Kotovsk Group © 2008-2024
Поиск по сайту
РАЗДЕЛЫ
Новини міста [532]
Новини району [66]
Відео про Котовськ [28]
Вони жили у Котовську [16]
Відділ освіти Котовської РДА [2]
Відділ освіти Котовської міської ради [4]
Відділ культури та туризму Котовської РДА [6]
Відео ТРК "КЕТ" [46]
Політичні новини Котовська [27]
Статьи про Г.И.Котовского [7]
Таланти Котовська - Поезія [10]
Таланти Котовська - Музика [16]
Народна творчість [2]
Котовське «КОЗАЦТВО» [59]
Котовське РУ ГУ МНС [6]
Котовське ГУ МВС [381]
Котовський прикордонний загін [20]
Котовський міськвиконком [6]
Котовський МРЦЗ [1]
Котовська ОДПІ [31]
СКР ЛВ на ст. Котовськ [41]
Міський Будинок культури [5]
Управління ПФУ в м. Котовськ [2]
Управління у справах сім’ї та молоді міської ради [2]
Управління культури Котовської міської ради [9]
Управління сім'ї та молоді [1]
Комiтет виборцiв України [3]
УПСЗН [63]
УКГБ [13]
КОТОВСЬКА РДА [7]
Молодіжний парламент [3]
Реклама у Котовську [4]
Новини фірм та магазинів [0]
Спорт у Котовську [14]
Свята [74]
ЦБС Котовського району [44]
Цікаве [16]
ОГОЛОШЕННЯ [6]
Кримінал у Котовську [2]
Конкурси [5]
ВД ФССНВ та ПЗ в Котовському районі [1]
Фонд соц.страху ВД ФССНВ та ПЗ [0]
ФОРПОСТ КОТОВСЬК [6]
Новини України [236]
Різне [154]
Последнее
КОММУНАЛЬНЫЕ
ОПЛАТА
КОММУНАЛЬНЫХ УСЛУГ

Праздники сегодня

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання